Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce uskutečněné klubem Maják Hořice

Dne 26.6.2010 se konalo "Rozloučení se školním rokem aneb hurá na prázdniny" ve Smetanových sadech v Hořicích, akce byla nejen pro členy klubu, ale hlavně pro veřejnost – zábavné odpoledne pro děti se soutěžemi. 

              Dne 26.6.2010 se konalo "Rozloučení se školním rokem aneb hurá na prázdniny" ve Smetanových sadech v Hořicích, akce byla nejen pro členy klubu, ale hlavně pro veřejnost – zábavné odpoledne pro děti se soutěžemi. 

Bylo to první veřejné uvedení klubu do povědomí hořických občanů. Na programu byly připraveny soutěže pro děti, které prokazovaly svou zručnost a dovednost v osmi disciplínách. Za každý splněný úkol dostaly děti odměnu a razítko na kartičku a po splnění všech disciplín balíček sladkostí a medaili. Jako překvapení se konalo vystoupení mažoretek z DDM v Hořicích pod vedením Gábiny Festové, a celým programem provázel hudebně i slovem DJ Kamil. Děti si mohly zaskákat na trampolíně a vyzkoušet obří bublifuk. Bylo zajištěno i občerstvení. Počasí bylo nádherné, svítilo sluníčko a soudě dle šťastných výrazů dětských tváří, pro které hlavně to celé bylo uskutečněno, se akce vydařila. Celkem se zúčastnilo 117 dětí.

Další akcí byl „Psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem“, který se konal ve dnech 2. - 4.7.2010 v Tereziných Darech.

V pátek odpoledne se začali sjíždět v Tereziných Darech první táborníci a do večera vyrostlo na zahradě u rodinného domku s bazénem 9 stanů. K večeři jsme si opekli vuřty na ohni a poté nás navštívila paní Honegrová a v rámci muzikoterapie jsme si společně zazpívali.

V sobotu, hned po snídani, jsme připravili pro děti výtvarnou dílnu, kde si každý namaloval hrneček. K obědu jsme měli tábornický guláš a vzhledem k neúprosnému horku jsme celé odpoledne věnovali hrátkám v bazénu. Pod dohledem paní Hindrové děti ve vodě i rehabilitovaly. K večeru jsme děti, ale i rodiče, zabavily soutěžemi. K večeři bylo grilované maso, a když se setmělo, prokazovaly děti svou nebojácnost při stezce odvahy, kde samozřejmě nechyběla ani strašidla.

V neděli dopoledne všechny děti obdržely medaile za odvahu a statečnost a balíček s věcnými cenami a sladkostmi. Před obědem postupně mizel jeden stan za druhým. Děti se mezitím koupaly v bazénu a po obědě jsme se všichni rozjeli do svých domovů plni zážitků z krásně prožitého víkendu. Už se všichni těšíme na příští rok, kdy bychom chtěli tuto akci zopakovat. Po celou dobu bylo nádherné počasí. Akce se zúčastnilo 39 členů klubu Maják.

Na pobyt bylo použito dobrovolné vstupné z akce Rozloučení se školním rokem aneb hurá na prázdniny ve výši 1568,- Kč.

Poděkování patří všem, kteří obě akce připravili – členové klubu Maják, rodině, která nám poskytla zázemí na zahradě u svého rodinného domku s bazénem a samozřejmě sponzorům, kteří přispěli finančně i hmotně: Město Hořice, BOBR HK, s.r.o., Jana Hátlová – Tabák, AutoMoto Bureš, Jiří Slavík – MikroS, AMOK reklama, Koloniál Kořínková Renata, Petra Karrasová, DiS, ŠMASPOL, DOBRÚTKY – Milada Helingerová, Lékárna Agnes, Lékárna Niké, SUSY s.r.o. DROGERIE, Pravé hořické trubičky s.r.o., Keramoart – Hana Bartošová.

Další aktivity klubu Maják Hořice je možné sledovat na www.klubmajak.cz, kde si můžete prohlédnout i fotografie z obou akcí.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Červen 2010 - Hurá na prázdniny