Jdi na obsah Jdi na menu
 


Než zazvoní zvoneček

 Již vloni se dalo dohromady pár rodin a uspořádali jsme pro naše děti vánoční besídku, abychom jim zpříjemnili čekání na Ježíška. A jelikož se nám opravdu vydařila, tak jsme letos už jako Klub Maják Hořice o. s. připravili besídku znovu, a protože se naše členská základna rozrostla, museli jsme prostory za knihovnou vyměnit za divadelní sál na hořické radnici, kde se v sobotu 11.12.2010 sešli členové klubu.

Již vloni se dalo dohromady pár rodin a uspořádali jsme pro naše děti vánoční besídku, abychom jim zpříjemnili čekání na Ježíška. A jelikož se nám opravdu vydařila, tak jsme letos už jako Klub Maják Hořice o. s. připravili besídku znovu, a protože se naše členská základna rozrostla, museli jsme prostory za knihovnou vyměnit za divadelní sál na hořické radnici, kde se v sobotu 11.12.2010 sešli členové klubu. I přes nepřízeň počasí, které ztížilo cestu k radnici, neboť ne všichni členové jsou z Hořic, se v divadelním sále sešlo 26 dětí. Všechny děti se usadily k vánočně vyzdobeným stolům a za podpory rodičů si ozdobily perníčky, že se zásoby perníčků na stole budou tenčit a to nejen kvůli jejich zdobení, bylo jasné hned od počátku. Poté, co zmizel poslední perníček, si děti vyrobily andílka z plsti, který ke stromečku určitě přiláká Ježíška s plným pytlem dárků. Připomněli jsme si i vánoční zvyky a děti si pod dohledem rodičů pustily po vodě plápolající svíčky. Krásnou atmosféru, která provázela celou besídku ještě podpořil zpěv dětí, který přilákal i Mikuláše s Andělem a Čertem. Jelikož Mikuláš věděl všechny dětské hříchy, tak po tom co mu děti zazpívaly písničku nebo odříkaly básničku a slíbily, že se polepší, dostaly od něho nadílku. Pro všechny bylo připravené občerstvení v podobě kávy, čaje nebo džusu a vánočního cukroví, které přinesly maminky. Myslím, že se besídka opravdu povedla a děti tak přenesla blíže k toužebně očekávaným vánocům. Naše setkání by se nemohlo uskutečnit bez laskavé podpory MěÚ Hořice, menších dárců a sponzorů, kterým tímto ze srdce děkujeme.

Klub Maják Hořice se také účastnil 4.12.2010 Vánočních trhů v Hořicích se svými výtvory, a tak bych ráda touto cestou poděkovala všem, kteří nás podpořili koupí našich výrobků.

Jelikož se blíží konec roku a to se vždycky bilancuje, chtěla bych i já za Klub Maják Hořice udělat shrnutí letošního roku. Pro nás to byl velmi důležitý rok a nejen tím, že byl v něm náš klub založen, ale také tím, že jsme všem dokázali, že jsme schopni existence a to nejen uspořádáním akce pro veřejnost, která se konala koncem června ve Smetanových sadech, ale hlavně akcemi, které jsme pořádali pro naše členy, počínaje bowlingovým turnajem, psycho-rehabilitačním pobytem pro zdravotně postižené děti pod stanem, který se konal v červenci, psycho-rehabilitačním pobytem pro zdravotně postižené děti v Kořenově, uskutečněný v září, tvořivými dílnami v listopadu, rehabilitací v bazénu, která proběhla v říjnu a v listopadu. Myslím, že jsme toho za ten rok stihli poměrně dost a to by nebylo bez velké podpory Města Hořic a ostatních sponzorů, kteří přispěli, ať už finančními dary nebo hmotnou pomocí a tak bych všem touto cestou ráda poděkovala za podporu, pomoc a důvěru, která nám byla dána a mohu slíbit za členy klubu, že se i nadále budeme snažit plnit cíle našeho klubu a tím je hlavně integrace zdravotně postižených dětí a vyplnění jejich volného času.

Přejeme všem kouzelné Vánoce a šťastný nový rok 2011.