Jdi na obsah Jdi na menu
 


S námi se neztratíte

 Klub Maják Hořice oslavil v březnu 2011 pouhopouhý rok od svého založení a byl to vskutku úspěšný rok! Nebudeme však připomínat, co už bylo, raději se s Vámi podělíme o novinky, které chystáme na rok letošní.

Klub Maják Hořice oslavil v březnu 2011 pouhopouhý rok od svého založení a byl to vskutku úspěšný rok! Nebudeme však připomínat, co už bylo, raději se s Vámi podělíme o novinky, které chystáme na rok letošní.

Pro naše členy už od ledna běží „Celoroční program“, který zahrnuje tvořivé dílny a rehabilitační plavání. Na dílnách už si naše děti vytvořily květinové eskymáčky, hvězdičkový závěs pro klidné sny a také pracovaly s keramickou hlínou. Dílny jsou pro ně rozplánovány a připraveny  průběžně po celý rok a díky vstřícnosti DDM v Hořicích máme prostory na tvorbu. Další částí „Celoročního programu“ je rehabilitační plavání. Paní Hindrová pomocí her seznamuje děti s vodním prostředím a jelikož se všech našich činností účastní i děti zdravé, tak je to přirozený způsob integrace dětí se zdravotním handicapem.

                V červenci se uskuteční v pořadí již třetí psycho- rehabilitační pobyt pro naše děti pod stanem, který se bude konat v Tereziných Darech. Doufáme, že nám počasí vyjde stejně jako v minulých letech a všichni si to krásně užijeme.

                Se závěrem prázdnin se chystáme na psycho-rehabilitační pobyt pro ZP děti se sportovní tématikou do Dlouhých Rzů. Bude to prodloužený víkend naplněný, tvořením, soutěžemi, výlety a určitě nebude chybět ani stezka odvahy. Náš host zasvětí děti do několika druhů sportů, vhodných právě pro osoby s postižením (např. atletika, cyklistika, lukostřelba, závěsný kuželník, boccia, atd.)

V letošním roce nás taky čeká akce pro veřejnost Rozloučení se školním rokem aneb Hurá na prázdniny II., které se bude konat 25. 6. 2011 ve Smetanových sadech v Hořicích. Tuto akci pořádáme ve spolupráci se členy druhého skautského oddílu Jitřenka Hořice a jsou zvány všechny děti hořické i okolní, které mají  chuť se zúčastnit. Mají se opravdu  na co těšit. Hudební doprovod bude zajišťovat (ostatně jako loni) DJ Kamil, budou soutěže, trampolína, obří bublifuk, ale i několik novinek, které si necháme zatím jako překvapení.

 

                Všechny naše aktivity by se neobešly bez pomoci Města Hořice, sponzorských darů a pomoci všech, kteří nás podporují jak finančně, hmotně, ale i morálně. A především nic by se neuskutečnilo bez obětavé práce našich členů, kteří vše dělají ve svém volném čase a bez jakékoliv finanční odměny. Děkujeme.                                                               

                Za Klub Maják Hořice  Hindrová Helena