Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční posezení

          Již po třetí se členové Klubu Maják Hořice o.s. sešli v sobotu 8.12.2012 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. A nálada bylo opravdu vánoční i díky bohaté sněhové nadílce venku.  

Již po třetí se členové Klubu Maják Hořice o.s. sešli v sobotu 8.12.2012 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. A nálada bylo opravdu vánoční i díky bohaté sněhové nadílce venku. Naše řady sice trochu prořídly z důvodu nemocí,  ale i tak se všichni po 14,00 hodině usadili k vánočně vyzdobeným stolům. Za pomoci rodičů si děti vyrobily dva andílky. Prvního na pověšení jako ozdůbku na stromeček a druhého, kterého si mohou postavit vedle postýlky, aby jim nosil jen krásné a klidné sny. A jen co zaschla poslední kapka lepidla se děti vrhly na již tradiční zdobení perníků. A šlo jim to krásně a nebyly to tvary jen čistě tradičně vánoční, ale po několika minutách se na stolech začali „prohánět“ nejen kapři, sněhuláci, ale i dinosauři, lvi, tučňáci.

Připomněli jsme si i vánoční zvyky a děti si pod dohledem rodičů pustily po vodě plápolající svíčky. Krásnou atmosféru, která provázela celou besídku ještě podpořil zpěv dětí, který přilákal i Mikuláše s Andělem a Čertem.  Mikuláš měl ve své knize  hříchů zapsané  všechny prohřešky dětí, ony je proto mohly napravit písničkou nebo básničkou a pokud slíbily, že se polepší, dostaly od něho sladkou odměnu.

Pro všechny bylo připravené občerstvení v podobě kávy, čaje nebo džusu a vánočního cukroví, které přinesly maminky. Myslím, že se besídka opravdu povedla a děti tak přenesla blíže k toužebně očekávaným vánocům. Naše setkání by se nemohlo uskutečnit bez laskavé podpory MěÚ Hořice, Krajského úřadu Královehradeckého kraje, menších dárců a sponzorů, kterým tímto ze srdce děkujeme.

Klub Maják Hořice se také účastnil 1.12.2012 Vánočních trhů v Hořících se svými výtvory, a tak bych ráda touto cestou poděkovala všem, kteří nás podpořili koupí našich výrobků.

S blížícím se koncem roku se vždycky bilancuje, a tak bych chtěla i já za Klub Maják Hořice o.s. udělat shrnutí letošního roku: Pro nás to byl již třetí rok naší existence a myslím, že i tento rok se nám podařilo uskutečnit vše co jsme si naplánovali.  Ať už to byly akce pro členy klubu - bowlingové turnaje, psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti v Poslově Mlýně v Doksech uskutečněný v květnu, psycho-rehabilitačním pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem, který se konal v červenci. Celý rok probíhaly tvořivé dílny rehabilitační plavání a muzikoterapie v rámci projektu „My se nenudíme“ spolufinancovaného z prostředků Krajského úřadu Královehradeckého kraje. I akce  uspořádaná pro veřejnost, která se konala koncem června ve Smetanových sadech Rozloučení se školním rokem aneb hurá do pohádky, byla podle zájmu veřejnosti  úspěšná a nově obnovená tradice Lampiónového průvodu, který se konal 1.12.2012 měla u veřejnosti velký nadšený ohlas.

Myslím, že závěrem mohu konstatovat, že to pro nás byl úspěšný rok, a to hlavně také díky podpoře Města Hořic a ostatních sponzorů, kteří přispěli, ať už finančními dary nebo hmotnou pomocí. Velmi ráda bych všem touto cestou poděkovala za podporu, pomoc a důvěru, která nám byla dána a mohu slíbit za členy klubu, že se i nadále budeme snažit plnit cíle našeho klubu a tím je hlavně integrace zdravotně postižených dětí a smysluplné vyplnění jejich volného času.

Přejeme všem kouzelné Vánoce a šťastný nový rok 2013.

 

                                                                      

                                                                                                                      Helena Hindrová

www.klubmajk.cz

 

 

Náhledy fotografií ze složky Prosinec 2012 - Vánoční besídka