Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendové dobrodružství Klubu Maják Hořice

Školní zvonek nám oznámil konec prázdnin, ale před tím, než  se děti definitivně vrátily do školních lavic, vyrazili členové Klubu Maják Hořice na psycho-rehabilitační pobyt do Dlouhých Rzů v Orlických horách, za finanční podpory Královéhradeckého kraje a Města Hořice. 

Školní zvonek nám oznámil konec prázdnin, ale před tím, než  se děti definitivně vrátily do školních lavic, vyrazili členové Klubu Maják Hořice na psycho-rehabilitační pobyt do Dlouhých Rzů v Orlických horách, za finanční podpory Královéhradeckého kraje a Města Hořice.

V odpoledních hodinách dne 1.9.2011 se začali do rekreačního zařízení Astra v Dlouhých Rzech sjíždět členové Klubu Maják Hořice, již na třetí víkendový pobyt. Jak již bývá zvykem i tentokrát byl program nabitý.  V dopoledních hodinách jsme tvořili a vyráběli, děti vytvořily vitrážové obrázky, obrázky ze zažehlovacích korálků a trička jsme zdobili technikou sítotisku.

               I odpolední programy byli rozmanité a plné zážitků, v pátek jsme navštívili oboru Bydlo, kde si děti mohly nakrmit muflony, daňky, kozy, atd. Po té se k nám přidala paní Alena Honegrová, v rámci muzikoterapie jsme si s ní zazpívali a zahráli na nejrůznější hudební nástroje. Další poděkování patří panu Novákovi, který přivezl projektor a plátno, a děti si díky tomu mohly vybrat program, který chtěly ve společenské místnosti - kině vidět. V sobotu po obědě jsme se vydali na dělostřeleckou tvrz Skutina. Absolvovali jsme prohlídku s výkladem o historii a současnosti tvrze a ti odvážnější z nás sestoupali až 36 m pod zem. Odpoledne si děti, ale i rodiče vyzkoušely hod oštěpem, diskem a vrh koulí způsobem, jak skutečně hází reprezentanti z řad osob se zdravotním postižením. Rovněž jsme vyzkoušeli závěsný kuželník, což byl pro nás všechny skvělý zážitek. Dokonce někteří projevili velký talent a začínáme uvažovat o sestavení závodního družstva. Vše pod odborným dohledem Ládi Noska (trenéra TJ Spastic Sport Praha), kterému za zapůjčení sportovního náčiní děkujeme. Stezka odvahy se stala již tradicí a pod příkrovem tmy ji absolvovali všichni, jak malí tak i dospěláci. Za statečnost a šikovnost byly děti v neděli dopoledne odměněny diplomy a sladkostmi. Po výborném obědě, jsme se vydali k domovům, a všichni s velkým přáním, že příští rok zase na integrovaný psycho-rehabilitační pobyt určitě vyrazíme, a že nám bude přát počasí jako letos.

                Tato akce by se neuskutečnila bez pomoci sponzorů Jana Hátlová – Tabák,  AutoMoto Bureš, Jiří Slavík – MikroS. A samozřejmě bez obětavé práce rodičů - dobrovolníků, kteří vše připravili. Za to patří veliké díky všem, kteří přiložili ruku k dílu. Pokud byste nám chtěli pomoci i vy, přijďte nás podpořit na vánoční trhy, které se budou konat na náměstí Jiřího z Poděbrad 26.11.2011 např. zakoupením našich výrobků.

            Přejeme všem příjemné a počasím příznivé babí léto.  

                                                                                                                Za Klub Maják Hořice                                                                                                                   Renata Broženská

 

 

Více článků o činnosti i fotogalerie na www.klubmajak.cz .   

 

 

Náhledy fotografií ze složky Září 2011 - Víkendový pobyt Dlouhé Rzy